Eten en drinken: Amandelzandkoekjes

Recept Aicha

Wat heb je nodig? (12 stuks)

-350 gram amandelen
-200 gram bloem
-1 ei

-220 gram poedersuiker + 100 gram poedersuiker
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verpulver de amandelen in de mixer.
Roer de 220 gram poedersuiker, de bloem en het ei door de amandelen.
Maak balletjes van het deeg en druk die plat. Rol ze door de resterende (100 gram) poedersuiker.
Leg de koekjes op een beboterde bakplaat en laat ze ongeveer 30 minuten in de oven bakken. Ze moeten droog en goudbruin zijn.
Tip
Heb je liever rechthoekige zandkoekjes? Rol het deeg dan uit in een dunne laag, en steek met behulp van een rechthoekige steekvorm de koekjes uit.
Bron foto
Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.
Advertenties

3 thoughts on “Eten en drinken: Amandelzandkoekjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s