Eten en drinken: Hazenrugfilet met wildsaus en rode kool

Recept van Thomas

Wat heb je nodig? (2 pers.)

twee hazenrugfilets

-5 tot 6 aardappelen

-blaadjes van enkele spruitjes

-rode wijn

-1,5 blokje groentebouillon

-twee theelepels bosbessenjam

-boter

-olijfolie

-peper en zout.

voor de rode kool

een halve rode kool

-twee appels

-twee kruidnagels

-twee blaadjes laurier

-2 eetlepels keukenstroop

-1 eetlepel suiker

-1 eetlepels azijn

-2 jeneverbessen

-1 deciliter water

-1 kaneelstokje

-Een flinke snuf zout

Hoe ga je te werk?

Bereidingswijze aardappel fondant

Schil de aardappel en steek er met behulp van een kookring mooie torentjes uit. Je kunt eventueel ook blokjes snijden. De snijresten kun je gebruiken om een puree van te maken.

Zet een koekenpan op het vuur en bak de aardappel fondant aan beide kanten bruin in boter en een scheutje olijfolie. Voeg daarna de groentebouillon toe en laat de aardappelen zo’n twintig minuten garen met een deksel op de pan.

Bereidingswijze hazenrugfilet

Laat de hazenrugfilets een uur van te voren buiten de koelkast op kamertemperatuur worden. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.

Zet een pan op het vuur en laat goed heet worden. Voeg een flinke klont boter en een scheut olijfolie toe.

Doe de hazenrugfilets in de pan en bak elke zijde een minuut op hoog vuur aan, zodat het mooi bruin wordt. Bak het dan nog 2 minuten op lager vuur door. Haal de haas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Het achtergebleven braadvocht gebruiken we als basis voor de wildsaus.

Bereidingswijze wildsaus

Blus de pan met braadvocht met een flinke scheut wijn. Voeg een scheut water toe en een half blokje groentebouillon. Kook het dan wat in en voeg dan de bosbessenjam toe. De wat zoetige smaak past erg goed bij wild vlees. Schenk het in een mooie juskom bij de hazenrugfilet.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

Advertenties

2 gedachten over “Eten en drinken: Hazenrugfilet met wildsaus en rode kool”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s