Eten en drinken: Risotto met kip, bieslook en cashewnoten

Recept van Rob

Wat heb je nodig?

-300 gram Lassie Risotto rijst

-1 blokje kippenbouillon

-2 liter kokend water

-200 gram kippendijfilet

-100 gram Par­mi­gi­a­no Reg­gi­a­no

-50  gram cashewnoten

-1 teen knoflook

-een halve ui of hele sjalot

-bosje bieslook

-200 gram gehalveerde sperziebonen

-zout

-vers gemalen peper

Hoe ga je te werk?

Voorbereiding

Kook 2 liter water

Doe een bouillonblokje in een kan of maatbeker

Giet het kokende water over het bouillonblokje

Roer het geheel tot een krachtige bouillon

Rasp de Parmigiano Reggiano

Snij de ui of sjalotten klein

Hak, snij of knijp de knoflook fijn

Snij de bieslook in kleine stukjes

Snij als laatste de kip in kleine blokjes

Bereiding

Smelt de boter op hoog vuur tot de boter licht bruin kleurt

Fruit de uitjes of sjalotten in de boter. Ze mogen op geen enkele manier bruin worden

Doe de risotto in de pan

Doe de knoflook in de pan

Roer de risotto door de boter en laat dit al roerend een minuut of 2 op staan.

Zet het hoge vuur naar een iets lagere stand

Voeg een flinke scheut, dus ongeveer 250 ml bouillon toe aan de risotto.

Roer de bouillon door de risotto

Als bouillon aardig vermengd is met de risotto kun je een koekenpan met een klontje boter opzetten

Doe de kippendijfilet in deze koekenpan en bak de kip tot deze gaar is

Roer in de tussentijd nog een paar keer door de risotto

Voeg opnieuw 250ml bouillon toe aan de risotto

Zet de kippendijfilet even weg

Kook een pan met 1 liter water

Voeg de sperzieboontjes toe aan het kokende water en kook deze 12 minuten

Roer door de risotto en blijf roeren tot de risotto de bouillon volledig heeft opgenomen

Voeg de laatste halve liter bouillon toe aan de rijst en laat deze eventjes pruttelen

Na een minuut of 3 komt het zware werk. Rustig roeren tot alle bouillon door de risotto is opgenomen

Giet de sperzieboontjes af en zet ze opzij

Als de risotto alle bouillon heeft opgenomen kun je de kip en bieslook in de pan doen

Roer het geheel goed om zodat alles goed door de pan is verdeeld

Strooi de Parmigiano Reggiano over de risotto en roer deze goed door zodat je een “kazige massa” krijgt

Strooi als laatste de cashewnoten door de risotto en roer ook deze goed om

Naar smaak zout en peper toevoegen en je overheerlijke risotto is klaar om op te dienen

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

Advertenties

One thought on “Eten en drinken: Risotto met kip, bieslook en cashewnoten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s