Eten en drinken: Naked cake, melkvrij

Recept van Julia

Wat heb je nodig?

Ingrediënten biscuit voor 20 cm taart:
175 gram ei
100 gram suiker
6 gram vanillesuiker
75 gram bloem
25 gram maizena

Geheel een paar minuten door mixen en dan bakken op 180 graden voor ongeveer 35 minuten.

Ingrediënten banketbakkersroom
250 ml amandelmelk
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers
20 gram maizena
50 gram suiker

Hoe ga je te werk?

De suiker meng je met de maizena en dit roer je los met een beetje koude melk. De rest van de melk breng je aan de kook.
Roer de eidooiers met het maizena/suikermengsel licht schuimig. Giet een deel van de hete melk al roerend bij het mengsel en giet dit weer terug in de pan met de rest van de melk.

Breng alles al roerend aan de kook. Zodra de pudding begint te borrelen nog 1 minuut zachtjes doorkoken. Hierna moet de pudding even afkoelen om evt. daarna nog even door te roeren om een mooie gladde massa te krijgen.

De taart is verder gedecoreerd met heerlijk zomerfruit en een laagje poedersuiker of ander fijne strooisuiker.

Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 laag vulling.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

Advertenties

11 thoughts on “Eten en drinken: Naked cake, melkvrij”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s