Eten en drinken: Risotto met eekhoorntjesbrood

Dit recept is van lummel.wordpress.com

Wat heb je nodig? (2 pers.)

-Arborio rijst

-Eekhoorntjesbrood

-Olijfolie

-Gesnipperde ui

-Halve eetlepel saffraanpoeder

-Gedroogde paddenstoelen (paar uur geweekt in heet water)

-Versgeplukte paddenstoelen

-Italiaanse rijst met eekhoorntjesbrood

-Witte wijn (Tessuto)

-Fond van de paddenstoelen

Hoe ga je te werk?

Neem de aanbevolen tijd op het pakje voor lief en maak er het dubbele van. Zegt het pakje 16 minuten? Doe lekker het dubbele.

Laat in een ruime pan met wat hoge randen (hapjespan) olie opwarmen.

Verwarm de bouillon in een ander pannetje tot heet.

Laat de ui langzaam garen in de olie,

Dan de rijst erbij, alle korrels mogen glanzen van een huidje olie. En glazig worden.

Nu saffraanpoeder erbij. Goed roeren. De pan is inmiddels best wel heet.

Voeg de uitgeknepen geweekte paddenstoelen toe. Het klinkt een beetje wreed, maar ze kunnen er tegen. Zelfs vegetariërs krijgen hier geen spijt van.

Een glas witte wijn zal sissen in de pan. Roeren. Langzaam, maar gestaag. Zet de fles maar weer even terug in de koeling, je bent vanaf nu zeker een uur met handen en voeten gebonden aan het fornuis., en tover die fles later weer tevoorschijn. Of als je dat liever doet, houd hem onder handbereik.

De hete bouillon of paddenstoelenfond mag er nu lepelsgewijs bij. Soeplepels, Louches, niet al te zuinig, dat is nou ook weer niet nodig.

Elke keer als de rijst alles lijkt te hebben opgenomen: weer een lepel.

Voor 250 gr rijst (genoeg voor 8 personen!) is er 600 ml. bouillon nodig.

Het duurt een beetje lang, maar je blijft lekker roeren en neemt af en toe een slokje. Water. En je luistert nog eens naar dat muziekje.

Na een uur is het klaar, gaar, geurend. Vuur uit, schort af.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

Advertenties

One thought on “Eten en drinken: Risotto met eekhoorntjesbrood”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s